100-års dag

mormor berättade att det är min gammelmormor Siri's 100 års dag idag! mormor har varit vid hennes grav (i knädjup snö) och lagt sju rosor på hennes grav, och även varit vid mormors bror Gert's grav( han dog som spädbarn). tänker på fotot med mig och gammelmormor, och en hel del tankar rör sig kring Gert's korta liv, och sorgen som han lämnade kvar med sin familj när han dog. vilket vare sig jag vill det eller ej för tankarna till min "förlorade lillan"( 2 år sen och en dag).

nu e det helg igen, nu e det helg igen..

ja, och vad ska jag hitta på med den då undrar jag ju säkert... öhh ...inte!
för nu e det faktiskt så att det vet jag ju alldeles förträffligt hör i klordoften. så imorrn ska jag ner i källaren hjälpa linus med att städa hans verktygs förråd, vilket inte kommer att bli så lätt med tanke på att vi båda är skrotsamlare.  och när jag ändå är där nere så blir det nåra maskiner tvätt som åker in, om ingen har kidnappat dom förstås. på söndag ska vi till mamma och hämta vår lilla bebis som har varit på sportlovssemester hos sin varg väninna Wilma. jisses vad jag saknar henne! och attans vad jobbbig dennis e nu! har han lagt dövörat till eller vaddå????? päh, längtar efter linus och hannes nu! men dom kommer väl hem från växjö så småningom.
huja, efter helgen kommer en dag som man bara ska viska namnet på...måndag... då blir det röntgen av lukas, och bvc för johannes... nåde allt om allt inte e bra!
nä, nu ska jag återgå till att vara smått uttråkad...
brodera, brodera mera!

Tessie, jag säger bara Tessie

så dagens gärningar; pinka på mattan(bakom min rygg), var riktigt sur på mig i en halvtimma innan hon gav mig en make up-kram med tillhörande puss på kinden, massaker på en disktrasa och en disksvamp. snott en chokladmuffins från bordet(tack och lov hann jag få ut den!).. det var nog alla hyss för dagen... ;)
för övrigt har hon bara varit snäll och go som vanligt! har borstat henne(kunde kasta hår från tre fulla kardor), gått på en skön promenad med sele(funkar kanon på henne, kunde hålla henne med ett pekfinger!!)  sååå, det var det om henne.. ungarna har varit övverasskande trevliga , tills nu vid läggdags, då ska det springas maraton, med diverse "ärenden"... åsså har det varit blöjmaraton här med, bläääk!!!
synd att jag inte kan åka på valpträffen imorrn, men men så är det!
nä, jag hoppas på en bra dag imorron... och försöka lägga dennis"DaTjatmoster". 
sen tänker jag sätta mig och virka en tunnel... 

matnojjor till överdrift

ja, det e det jag för tillfället lider av ;)
vitlök(i alla dess former), chili(även det i alla dess former) och senapspulver!
jag vill nog inte bara veta hur jag luktar efter att ha satt i mig 1/4 burk med vitlökspulver och harissa på korvpannkakan med ost... bläk nu när jag tänker efter..
idag har linus och jag möblerat om igen... och jag satt i mig 1,2 liter kaffe i samma veva(på 2,5 timmar)...
kaffe är mitt nya mirakel medel, det gör mig glad, snäll, energisk och fullkommligt skruvad!
nu har ytterligare en förberedelse gjorts inför festivalen; jag har lyckats få in min lilla, tjocka ring i näsan, haha vad glad jag blev när den gick igenom.... det e nog den piercingen som har varit värd sina pengar, så många gånger jag tagit ut den under så lång tid, det e nästan ett under att den inte har växt igen(fast det sa ju Jens till mig att den inte skulle göra, men ändå), nu återstår det att försöka få till håret, vet inte riktigt vad jag ska muta håret med , men å andra sidan så växer det ju som ogräs som har fått en för stor portion med gödningsmedel...
linus och jag pratade om att bygga en hundgård, ska nog tänka lite mer på det låter bra gör det iaf..

sträck ut dig i sängen och gäspa en slurk!
natti

Kjell ringde

dagen började med att (som vanligt) lämna barnen på dagis, sen gjorde linus och jag nån typ av regnskogs terrarie (utan terrarie) på ett gamalt matt kar i betong... jag har varit rätt pissig idag, kanske delvis på grund av migränen som inte ville vika hädan...linus skar sig på en sax och använde en blöja(?!) som tillfälligt plåster.
sen hämtade jag barnen på dagis, hemma fastnade jag vid internet, tills att jag kom på att jag var tvungen att laga lite mat till världens bästa familj!
sen fastnade jag lite vid datan igen, tänka sig att förlovnings och vigselringar kan vara så spännande. sen mata lukas lite, och då ringde kjell...
Han berättade att Roger hade dött, förmodligen i söndags. Roger var linus fasters man, trots att jag visste att han hade cancer så var jag inte alls beredd på att detta kunde hända. tänker på hans familj, men vet inte själv hur jag tankarna far runt i huvudet.
jag ringde linus och berättade, huh, usch va rädd jag blir, såna här telefonsamtal är det värsta jag vet.
nu måste jag städa lite, både bland tankar och i hemmet.

ta vara på varje dag, du vet aldrig vad som kan händ om en stund!

sjuka barn

jag trodde att barnen skulle vara friska idag, men ack så fel jag hade! lukas började denna dagen med att spy ner halva sängen och hela sig, snora som attsingen och hosta tills han nästan klöks. johannes mådde väl rätt så bra, tills jag upptäckte något som jag trodde var nässelutslag, men hos läkaren var det tydligen inte det, eftersom det satt runt alla lederna... men dom har börjat försvinna nu. dennis har tillbringat hela dagen i sängen, förutom när han skulle äta eller gå på toan... han brukar inte vara den som e stilla allt för mycket. sen har jag tärnat typ ett ton blandade rotfrukter och kött... men nu har vi gularschsoppa för en arme och tio till .hehe som jag nu ska provsmaka!!

ät gott och sov sött


länge sen

så, det var ett tag sen jag skrev här sist. vad har hänt...
fest hos mia, där jag nu kommit underfund med att jag inte ska så mycket som titta på nåt över 2,1%..
det e ju faktiskt bara så att jag inte kan sitta och sjunga karaoke, samma låt om och om igen, och absolut inte med det lååånga sällskapet, och ännu mindre klappa till micken :/ glad att jag missade hund uppvisningen!!!!!
nä, nu får det vara slut på allt sångtrams...
snart ska vi in till växjö och handla lite, om jag har tur kolla lite på nya ringar, fattar inte hur mycket jag har gått upp, jag vill ju verkligen ha på mig ringarna, men inte bli av med fingret på kuppen!

 Det räcker med det här för idag!

kiss my fist

trams

meh, fy va tradigt att veta allt jag vet om en del saker och ting


Detta är en blid från förra sommaren, jisses va jag längtar till nästa!!!!

Detta är en blid från förra sommaren, jisses va jag längtar till nästa!!!!

hos Barnens farmor Amanda, på hennes tomt i Lörby.. hittade en jättegammal trehjuling i ute förrådet, gissa om barnen blev glada!

fullmånedag

...men det har jag inte märkt av denna gång...
robban kom upp till oss vid 7:45 i morse, behövde bli bogserad till verkstan i växjö.. åkte dit och larvade oss i komradion på vägen, lämnade bilen, åkte till elgiganten och köpte windows vista, åkte till carlssons och letade efter billig mikro och ett litet kylskåp(för dyrt), sen vidare till maxi och handlade lite mat... sen åkte vi till McDonalds körde vidare till den lilla bryggan och åt.. hem och installera på datan, linus till jobbet(han hittade inte sina nycklar), jag satt lite vid datan och gick sen och hämtade barnen. hem igen och börja laga mat. och nu har vi just ätit så jag har all disk att ta hand om, men det tänker jag inte göra nu!!!!
borstat, ryckt, klippt klor på Tessie har jag också hunnit med, nu väntar jag bara ut klockan så att jag kan duscha och lägga barnen så att jag kan få vila lite, och kanske beställa lite katalogartiklar ;)

häng en handduk över månen och känn dig lycklig! pillepäron

bokat biljetter till swedenrock idag!

JAAAAAAAAAAA, för det har jag gjort(fyra-dagars)... undra hur det går med att bo i tält med barnen, i Amandas trädgård....  men jag tror att det inte kommer att bli några problem... längtar!!!
måste nu gå och rasta babe, klä på andra babe och sen gå till dagis och hämta två babes till, hem och vänta på min sista babe! heldags projekt vill jag lova!

IDAG ÄR EN BRA DAG! ut i solen med mig och sitt inte här och dega, fru och mamma engkvist