mycket tok idag

började med att vi skulle till miljöstationen i morse efter att vi hade lämnat 2 av barnen på dagis, vi körde dit utan släp för att kolla om det var öppet, men vi såg att de höll på med att öppna bommen så vi vände hemåt efter släp, linus skämtade om att ta med en såg till deras hänglås för det såg ut som om de hade lite problem med det. när vi kom dit igen(denna gången med släpet), så stod hon fortfarande där och bommen var fortfarande tvärs över vägen, men den som hade extranyckel till det andra låste var då i Kiruna, men det fanns ju en som hade den nycklen med... jo det var bosse, jisses va världen är liten. snart var vi inne och kunde tömma släpet!

när vi skulle därifrån vägrade bilen starta... vi väntade i ca en timme, hann till och med bli bjudna på fika på mijlöstationen(tack o lov att man bor i ett litet samhälle!), men det slutade med att vi fick putta på bilen med släp för att den inte skulle bli inlåst över midsommar...
Linus och jag fick ta varsitt barn och gå hem, utan vagn för då hade vi väl kommit för lindrigt undan och som pricken över i:et så var lukas på skithumör och fick omsom släpas omsom bäras under sparkar och gråt!
kul början på denna dag!

fortsättning på innan...

johannes hade på en promenad en prästkrage men efter 3/4 av rundan hade skjälken blivit bruten och johannes blir ledsen. Jag säger till honom att jag kan laga den hemma och sätta den i vatten, men han är så ledsen över att den har ont så han bestämmer sig för att kasta den och den landar på promenadvägen. Han vänder sig om och tittar på prästkragen och säger " Till solen ska du blåsa lilla blomma. Hej då!" och så vinkar han hej då till den och fortsätter promenaden hemåt... han är så söt!

igår blev till idag

stackars dennis fick en spruta igår på bvc(inte en reaktion men lite stackars honom ändå...) och på kvällen efter promenaden så rinner det bloooood på hela benet från ett yttepytte litet hål i knät, han var orolig över att han skulle förblöda och dö! johannes som i normala fall släpar sig med på promenaderna tog lednigen och sprang igår hela rundan, när man pratar om trollen så kommer dom hem från dagis bye så länge!!!

inte alls suddigt va?


men det blir ju så när man tar kort direkt från tidningen...

hur e jag?

jösses amalia och hoppsan Kerstin på en och samma gång! jag e så otrevlig! vissa kan jag bara inte vara snäll och trevlig med eller mot...  och när det gäller dessa personer så har jag noll empati med, oavsett vad det gäller.. nu ska jag byta bajs! skitkul, eller hur? hahahaha

knott biter HÅRT!

det är en sannig, en annan sanning är att Afrodite(eller vill hon hellre heta Korint??) gillar att åka rasselkana om och om igen
 

 
gå nu och gnag på en mortot! 








dagen idag är nog snart regning

jupp, det blåser och jag vill ha mitt kaffe nu innan jag svimmar!

nå väl, nu i helgen var jag hos mamma med de tre minstingarna... så jag har tagit lite blider på getterna...

 
detta är Doris och lilla Signe


här har vi Gustav


Här är lilla Malte, min Lukas och Saga

Och  sist men inte minst...

Afrodite!!!
om jag nu bara kunde hitta selen som jag såg härom veckan... :-/

Ännu ett tillskott i familjen.

min söta svart-vita belgiska jätte-flicka har kommit hem till oss idag, och efter lite tanke och prat med linus om namn(han ville namnge den efter någon grekisk gudinna...) så har jag nu namngett henne till Afrodite! bild kommer sen när jag har tatt nån! ;)

 
 








Josuas förlossning




Bedömning om igångsättning med lena, regelbundna värkar, ej smärtsamma

In i väntrummet, värkar fortsätter

In till förlossningsrum 5,CTG?

Försök till ballongkateter, värkarna gör ondare

Gelning, täta smärtsamma värkar(ett andetag emellan)

Linus iväg och ringer och hämtar Elin

Mirelle och jag kvar på rummet, hyperventilerar mig igenom värkarna, domnar bort i armar och ben, får bricanyl i benet, den lugnar inte ner värkarna. Blir arg på barnmorskan.

Får bricanyl i handen, gelen torkas bort, värkarna lugnar ner sig en hel del.

Linus o Elin kommer in, tar det lugnt på rummet ett tag

Går ut på 1 timmes promenad, på väg tillbaka tar Linus bilen och handlar lite mat, vi går en liten promenad till för att få igång värkarbetet igen.

In på rummet, väntar på Linus, äter lite

Ringer på och undrar hur vi ska fortsätta(hem eller inte)Linus får min mat(pastasallad)jag är inte hungrig. Han tycker inte om den, tur att jag inte smakade...

Löser korsord med Linus

Duschar, Linus följer med

Elin kammar håret på mig, tar det lugnt sen

Ringer på om ett bad, väntar på att det ska fyllas på

Går in och badar i ca en timme

Börjar med lustgas efter en VU

Kissnödig hela tiden

Hela kroppen i uppror, springer in till toan och spyr eller kissar, in på rummet och tar lustgas och sen tillbaka till toan igen och så fortsätter jag ett tag.

Tar hål på hinnorna, värkarna hade lugnat ner sig ett litet tag men kom igång ordentligt sen efter att vattnet gick.

 Fruktansvärt ont i blygdbenet på grund av foglossningen, lustgasens effekt avtar mer och mer under topparna.

Försöker ändra ställning, har riktigt sviniga värkar...

Har inga riktiga krystvärkar, bara duktigt ont i blygdbenet, men får ändå pressa på.

Blir så trött på att det gör ont och ändå inte känner krystvärkar så jag pressar på när de säger till mig men slutar inte förens att jag känner att hela huvudet är ute för att det ska gå lite fortare... barnmorskorna lossar på navelsträngen som satt två varv runt halsen. Strax där efter är hela lilla Josua ute. Efter de andra förlossningarna slutade smärtan efter att barnen hade fötts, men ack så fel jag tog denna gång! En kort stund efter att moderkakan var väck så fick jag mina värktabletter och försvann in i dimman, knappt medveten om att jag precis fått en liten pojke, än mindre vad folk runt om mig sysslade med, efter 1,5 timmar lyckades jag att resa mig(med hjälp)och ta mig till stolen 1 meter bort, Linus och kompaniet begav sig hemåt och sen satt jag i en timme i stolen med Josua ammade honom, var dödstrött och kände hur hela bäckenet var söndermanglat efter graviditeter och förlossningen, så jag ringde på klockan och frågade om jag kunde få ett rum på BB så att jag kunde sova resten av natten(klockan var nu ca 4 på morgonen, och jag hade varit vaken i mer än ett dygn. När jag ska gå till det andra rummet kan jag inte resa på mig så barnmorskan får hämta en säng som de kör mig in till rummet med. När jag väl är där och ska försöka sova lite så går det knappt, jag har ont hur jag än ligger, jag hör "grannens" barn ligga och klucka. Klockan 6 kommer nån in och tjatar på att jag måste gå och kissa, inget mer sovande...  




så här ser han ut...



..min ena linus...